Tuesday, February 15, 2011

Mari Bersenam

Salam peeps! :)
 
1st of all..nak wish SALAM MAULIDUR RASUL to my muslim friends. say NO to VALENTINE ok.

Cuti2 ni uols wtpe yek??i'm boring to death here guys. siyesly..mati kutu duk kat sini.xtaw nak wtpe.Malang btol xda tv kat sini except kat cafe. xkanla ak nak b'jln tgk tv kat sana. xsyok la kan.kita dahla nak baring2, xpkai tudung..terpaksa la layan movies ja. nak dgr radio siaran plak xbrapa molek. dem!nak wat asaimen plak xde la lagi. so, layan tenet aje la.T_T

Since dok melayan tenet je dari pagi tadi,i terfikirla nak cari TIPS MENGURUSKAN PEHA coz dah ala2 drumstick g2 uols. on NOOOOO! :(. sgt merisaukan ok coz tanda2 kemuatan memakai seluar jean sudah terasa. jadi perlu usaha utk menguruska peha sniri.


Benda ni mmg la kena diamalkn secara konsisten, barula bleh dapat kesannya.mcm i ni, jenis kalo ingat buat, xingat xbuat la kan..haha. Tapi skrg ni i tgh b'semangat nak kuruskan bdn. muka pon da terasa ketembamanya ini. ish..ish..ish..


Here, i nak share tips ni ngan uols semua. Its very easy! Mybe ada yg penah dgr, tp buat anda anda anda dan anda yg msh tidak ketahuan, mari cuba dan kita sama2 amalkan yek :)

WHAT YOU NEED TO DO??

1 . Anda hanya perlu baring terlentang. jgn tdo plak ye :)

2 . Angkat kedua-dua belah kaki keatas -90degree.Tarik nafas ketika angkat dan lepas nafas slow2 ketika turunkan kaki anda.Lakukan setiap hari 3set. (1 Set =10x )
     p/s : tapi kalo nak wat lebey pon boley na =)
90 degrees

3.  Angkat sebelah kaki keatas. 3 set juga seperti diatas.

4.  Sit-up – Lakukan sit-up setiap hari sebanyak 3 set juga.


See...selain dari menguruskan peha, bleh mengempiskan perut anda jgk! chayok2! =.=


4 comments:

Anonymous said...

Wah!! Nice + simple tips to be applied regularly..hmm,beshnyee coz aftr this,we'll get our slim thighs..yehuu!! thanxx dear for ur beneficial tips..;)

NOR AISYAH UMAIRA said...

e2la pasai..tp we need to apply it constantly.kalo x, xdptla result yg kita nak 2 kan..jom2! :)

monall hasmizan said...

hi cik aisyah..
ap kate anda wt dlu
later, i tgk d rslt,ok??
hehe:-)

NOR AISYAH UMAIRA said...

hahaha..
mmg tgh wat la ni.mari kita usaha sama2 =______=